KATHMANDU - POKHARA BACKROAD 

14 daagse mountainbikereis 

€ 1.595,- p.p.

DAG 1 en 2

Vlucht Amsterdam - Kathmandu

Op de luchthaven word je opgewacht en naar de koningsstad Patan gebracht. Hier vind je - tussen de tempels, kloosters en smalle steegjes een comfortabel guest house. Kortom: een uitstekende plek om de eerste nacht door te brengen. Welkom in Nepal, Namasté!

 

DAG 3

Kathmandu

(ontbijt, lunch, diner)

Zodra de koperslagers en mantra-mompelende monniken een nieuwe dag hebben aangekondigd, maken we onze fietsen gereed voor een eerste kennismaking met al je zintuigen. Denk aan exotische geuren, de lekkerste lassie, tempels die tot in detail getooid zijn met houtsnijwerk en gouden randen, maar ook toeterende auto’s, welkome begroetingen en marktlui op abnormaal afgeladen fietsen. Dat de eerste dertig kilometers onder je weg schieten heb je eigenlijk niet eens echt in de gaten. Je staat op scherp, zoveel is er gaande. We ontsnappen even aan de drukte voor een lekkere lunch, voordat we verder fietsen naar Swayambhunath, ook wel Monkey Temple genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden beklim je de 365 traptreden naar het heilige hoogtepunt in gezelschap van misschien wel honderd apen. Ook goed om te weten: Tantrische boeddhisten beschouwen deze stoepa als belangrijkste energiepunt van de vallei. En precies dát, een flink portie energie, kunnen wij de komende dagen goed gebruiken.

DAG 4

Kathmandu - Nuwakot

(ontbijt, lunch, diner)

Via Boudha klimmen we naar Budhanilkantha waar we de tijd nemen om wat fruit te kopen. We klimmen in het zadel naar de ingang van het Shivapuri National Park. Aan het begin van het park staat een bord met de wegen binnen het park, waar “black top road” staat moet je denken aan een weg die met een jeep te berijden is. Bij de ingang van het park moeten we entree betalen en krijgen onze ticket. De kans is groot dat we onderweg apen tegen zullen komen en als het helder is krijgen we rechts mooie uitzichten op het Langtang deel van de Himalaya bergen. Inmiddels hebben we diverse beklimmingen en afdalingen gehad, nu maken we ons klaar voor een afdaling van 950 hm naar de rivier Likhu Khola. De fietsdag eindigt met een zes kilometer lange klim naar Nuwakot waar we onze overnachting hebben.

 

 

 

 

 

Overnachtingen: Hotels, guesthouses, lodge's

Gemiddelde dagafstand: 54 km

Totale afstand: +/- 310 km

Conditionele zwaarte: 3/5

Technische vaardigheden: 2/5

Minimale hoogte: 368 meter

Maximale hoogte: 1.808 meter

Aantal deelnemers: min. 4 / max. 8

Inclusief: Overnachtingen, vaste maaltijden: ontbijt, lunch, diners volgens programma. Frisdrank, thee of koffie tijdens de maaltijd. Transfers in Nepal over land. Bagagevervoer per mini bus/jeep en reisbegeleiding/gids. 

Optie: vlucht Pokhara-Kathmandu (+€140,-)

Exclusief: vliegticket, visum, inentingen, fooien en overige uitgaven, entreegelden UNESCO werelderfgoederen en Nationale parken.

Individuele reis of andere data? Informeer naar de mogelijkheden.

Datum: n.n.b.

DAG 5

Nuwakot - Dhading Besi

(ontbijt, lunch, diner)

Na het ontbijt starten we met een afdaling gevolgd door een klimmetje over asfalt naar Raisingh. Tot aan Samari

blijft het gemiddeld klimmen. Tijdens de tocht zie je de lokale boeren gewassen verbouwen zoals aardappelen, wortelen en bloemkool. Anders dan in andere delen zijn het grote oppervlaktes die verbouwd worden en minder terrasverbouwing. Vanaf Samari volgen we over een rotsachtige weg de route naar Taskar, om vervolgens via een stoffige jeep track door te rijden naar Ratomate. De laatste kilometers rijden we door Dhading Besi.

DAG 6

Dhading Besi - Gorkha

(ontbijt, lunch, diner)

De start voor vandaag begint over een verharde weg naar Murali Bhanjyang. Onderweg komen we wat lokale winkeltjes tegen. Via een jeep track en een stoffige downhill komen we via Mathillo Rampur, Tallo Rampur en Bunkghat in Gorkha aan. Hier kunnen we de fietskleding van de afgelopen dagen wassen en te drogen hangen.

DAG 7

Vrije dag Gorkha

(ontbijt)

Gorkha is de geboorteplaats van Prithivi Narayan Shah, veroveraar van de Kathmandu vallei en grondlegger van het huidige Nepal. Via een steile trap bereiken we na 30 tot 45 minuten Gorkha Durbar. Dit paleis ligt strategisch op een bergkam met een geweldig uitzicht. Er leven ontzettend mooie vogels in dit gebied, sommigen zo rood als een brandweerauto. Wat opvalt aan de noordzijde zijn de kokospalmen tegen de zeer steile berghelling met de witte Himalaya toppen op de achtergrond.

DAG 8

Gorkha - Sundar Basar

(ontbijt, lunch, diner)

Vandaag wordt het gebied overheerst door bananenpalmen. Het is een makkelijke cross country trail en we rijden vanuit het Dhading District naar het Lamjung District. De meeste mensen in dit gebied leven van de landbouw. Spectaculaire hoogte punt is een smalle hangbrug waar we overheen moeten fietsen, niet voor mensen met hoogtevrees. Bij voldoende tijd en een niet te krachtige stroom kunnen we hier stoppen op in de rivier te zwemmen. We eindigen deze dag in Sundar Basar.

DAG 9

Sundar Basar - Begnas Tal

(ontbijt, lunch, diner)

De rit biedt een mooi uitzicht op de Machapuchre Himal (6997 m.), ook wel fishtail mountain genoemd. In het gebied waar we nu rijden wonen mensen uit verschillende kasten. Deze gevarieerde fietsdag die eindigt bij de sprookjesachtige glanzende bergmeren van Begnas Tal. 

DAG 10

Begnas Tal - Pokhara

(ontbijt, lunch)

Het laatste stuk brengt ons via een verharde weg naar Pokhara. We verblijven in een hotel nabij het Phewa Lake, de voetjes kunnen omhoog om bij te komen van een geweldig mountainbike avontuur. De straat langs het meer biedt een grote keuze aan restaurants.

 

DAG 11

(ontbijt)

Vrije dag Pokhara

Aan het meer kan je een bootje huren. Op een eilandje staat een hindoe tempel, hier kan je je bootje aanleggen en een beetje rondkijken. Wanneer je daarvandaan naar de overkant vaart kun je een wandeling naar de World Peace Pagode maken boven op de berg, bij helder weer heb je een geweldig mooi uitzicht over Pokhara en het Annapurna gebergte met als hoogste top de Annapurna I (8091 m).

DAG 12 

Transfer van Pokhara naar Kathmandu per touring bus (optioneel: binnenlandse vlucht)

(ontbijt, diner)

Bus 7-8 uur

Vliegtijd 25 minuten

DAG 13

(ontbijt)

Vandaag pakken we onze spullen in. Bij een avondvlucht is er nog genoeg tijd om souvenirs voor thuis in te kopen. Zorg ervoor dat je tijdig op de luchthaven bent, de rijen bij het inchecken en de handbagage controle kunnen lang zijn.

DAG 14

Aankomst Schiphol